Expressive art therapy

Οι φύλακες της γης και σοφία τους

Οι φύλακες της γης και σοφία τους

Οι φύλακες της γης και σοφία τους
Η παράδοση αυτή υποστηρίζει ότι όλοι έχουμε μέσα μας έναν σπόρο, το σπόρο των Ίνκας. Έχουμε ένα δυναμικό από την πρώτη μέρα της ζωής μας, το οποίο  χρειάζεται να αναπτυχθεί και να μεγαλώσει. Το ίδιο ισχυριζόταν και ο Αριστοτέλης με  την εντελέχεια, όπου υποστήριζε ότι με την καλλιέργεια και την ενδυνάμωση των έμφυτων ταλέντων και τις δεξιοτήτων αναδυκνύονταν  οι ανθρώπινες αξίες και αρετές.
Το  σύμπαν συν δημιουργεί  σε σχέση με εμάς. Οι φύλακες της σοφίας αποκαλούν το σύμπαν Καουσάη Πάτσα που σημαίνει κόσμος που δημιουργείται από ζωντανή ενέργεια (κόσμος = πάτσα και καουσάη = ζωτική ενέργεια ). Η μεταφορά που χρησιμοποιούν είναι αυτή του σπόρου. Ο σπόρος είναι μια μικρή ποσότητα ύλης που περιλαμβάνει κάθε πληροφορία ώστε να μπορέσει να εξελιχθεί στη συνέχεια στην τελική μορφή που θα πάρει. Όταν ο σπόρος μπαίνει στη γη και βγάζει ρίζες και έρχεται σε επαφή με τη γη , με τον ήλιο, τον άνεμο και λαμβάνει ό,τι του χρειάζεται για να μεγαλώσει – η ενέργεια αρχίζει να ρέει και τότε αυτό το δυναμικό, εκφράζεται με φυσικό τρόπο.
Αυτή η μεταφορά σημαίνει ότι όλοι μας εμπεριέχουμε όλο το δυναμικό και τις δυνατότητες για να εξελιχθούμε και να φτάσουμε στη φώτιση. Φτάνουμε στον κόσμο με αυτές της δυνατότητες ήδη μέσα μας. Αν κάνουμε τη σύνδεση με τις ενέργειες που μας περιβάλλουν θα ξεκινήσει μια απόλυτα φυσική διαδικασία και η ροή αυτών των ενεργειών θα μας βοηθήσει να εξελιχθούμε και να αναπτυχθούμε με φυσικό τρόπο, ώστε το δυναμικό που υπάρχει μέσα μας από τη στιγμή της γέννησης μας να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο. Με φυσικό τρόπο: γιατί δεν χρειάζεται ιδιαίτερος κόπος για να συμβεί αυτό, συμβαίνει μόνο του. Ήρθαμε για να εκφράσουμε το ανθρώπινο όν, τα χαρακτηριστικά του, με έναν μοναδικό τρόπο. Από την πλευρά αυτού του κόσμου της ζωντανής ενέργειας, μαθαίνουμε ότι το κάθε όν γύρω μας, ό,τι υπάρχει στον κόσμο που μας περιβάλλει , είναι ζωντανό. Με έναν ακριβή τρόπο, όλες οι όψεις της ζωής εκφράζουν ποιότητες ενέργειας. Φυσικά και ο κάθε ένας από εμάς έχει συγκεκριμένες ποιότητες ενέργειας που τις εκπέμπει, όπως και οτιδήποτε άλλο γύρω μας. Έτσι και οποιοσδήποτε βρίσκεται γύρω μας θα επηρεαστεί από την ενέργεια που εκπέμπουμε, και αντίστροφα-θα επηρεαστούμε κι εμείς από την ενέργεια αυτού που βρίσκεται κοντά μας. Η αίσθηση της ανάτασης μπροστά σε μια θάλασσα δεν είναι μόνο για την ομορφιά της αλλά και για την ενέργειά που εκπέμπει.
Έτσι ζούμε μέσα σε έναν ωκεανό ζωντανής ενέργειας και δίνοντας, αγγίζοντας και αλληλοεπιδρώντας, ανταλλάσουμε ενέργειες με τα πάντα γύρω μας και είναι ο τρόπος για να εξελιχθούμε. Η παράδοση αυτή και οι Κέρος λένε την ενέργεια που μας τρέφει και μας κάνει να αισθανόμαστε ωραία sami( λεπτοφυής-ελαφριά) και την ενέργεια τη βαριά που λιμνάζει jucha. Δεν υπάρχει για αυτούς αρνητική και θετική, όλα για τους φύλακες της γης είναι ένα, δεν υπάρχει διαχωρισμός σε καλό και κακό-σωστό και λάθος βιώνουν ένα υψηλότερο επίπεδο συνειδητότητας.
Οι Λάικα πιστεύουν στη δυνατότητα των ανθρώπων να οραματίζονται μέσα από την καρδιά και να υλοποιούν τα όνειρά τους. Διδάσκουν πώς να ξαναγράψουμε τις ιστορίες μας και να κάνουμε αυτό που οι σαμάνοι ονομάζουν συνειδητό ονείρεμα. Σύμφωνα με τις προφητείες των Μάγιας των Χόπι και των Ίνκας η ανθρωπότητα θα βιώσει κοσμογονικές αλλαγές ώστε να γεννηθεί ένα νέο είδος ανθρώπου, που θα κάνει ένα κβαντικό άλμα και οι άνθρωποι θα εξελιχθούν από Homo sapiens σε Homo luminous που είναι όντα που αντιλαμβάνονται τη δόνηση και το φως.
Οι φύλακες της γης όσο και η κβαντική φυσική ήξεραν ότι η αντίληψη μας για τον κόσμο καθορίζει τη φύση του και υποστηρίζουν ότι ο κόσμος οραματίζεται τον εαυτό του. Αυτή η αρχαία γνώση που ταυτίζεται με τη σύγχρονη κβαντική φυσική είναι ένα δώρο αυτογνωσίας και μεταμόρφωσης, που μας  οδηγεί από την άγνοια στο ανώτερο δυνατό πεπρωμένο του.
Τζέσικα Μαργαρίτη (ψυχοθεραπεύτρια στο κέντρο έντεχνης δράσης και θεραπείας)
Βιβλιογραφία: Οι φύλακες της αρχαίας γνώσης (Joan Parisi Wilcox)
Οι τέσσερις ενοράσεις(Alberto Villoldo,PHD)

Close Menu