Expressive art therapy

Το φωτεινό ενεργειακό πεδίο

Το φωτεινό ενεργειακό πεδίο

 

‘Ολοι μας έχουμε ένα φωτεινό ενεργειακό πεδίο, το οποίο περιβάλλει το φυσικό μας σώμα και το επηρεάζει κατά τον ίδιο τρόπο που ο μαγνήτης επηρεάζει τα ρινίσματα σιδήρου που βρίσκονται πάνω σε μια γυάλινη επιφάνεια. Το φωτεινό ενεργειακό μας πεδίο υπήρχε πριν ακόμη και από την ύπαρξη του χρόνου. Ήταν ένα με το ανεκδήλωτο φως της δημιουργίας και θα συνεχίσει να υπάρχει αιώνια. Η πηγή προέλευσης του είναι πέρα από το χρόνο, όμως εκδηλώνεται εντός του χρόνου, καθώς ζωή προς ζωή ενσαρκώνεται σε νέα φυσικά σώματα.

Φαντάσου πως βρίσκεσαι ενσωματωμένος μέσα σε ένα διαπερατό στο φως κάλυμμα, το οποίο πάλλεται με μπλε, πράσινα, κόκκινα και κίτρινα χρώματα, και που εκτείνεται περίπου μέχρι το άνοιγμα των χεριών σου. Ακριβώς πάνω στο δέρμα σου λάμπουν ρεύματα χρυσού φωτός και ρέουν μέσα από τους μεσημβρινούς των σημείων βελονισμού. Ανάμεσα στο δέρμα σου αι τη μεμβράνη του φωτεινού ενεργειακού πεδίου περιδινούνται λαμπερά ρεύματα, που συσσωρεύονται σε λαμπερές δίνες φωτός. Αυτή η ρεζέρβα ζωτικής ενέργειας είναι ένας ωκεανός ζωντανής ενέργειας, που είναι για την υγεία μας το ίδιο απαραίτητος όπως και το οξυγόνο ή τα θρεπτικά στοιχεία που κυκλοφορούν στο αίμα μας. Οι ενέργειες του φωτεινού ενεργειακού πεδίου αποτελούν την πιο καθαρή και την πιο πολύτιμη καύσιμη ύλη της ζωής. Όταν αυτές οι ζωτικές ρεζέρβες του φωτεινού ενεργειακού πεδίου καταναλωθούν, από αρρώστιες, δηλητήρια του περιβάλλοντος ή στρες, τότε απειλείται πολύ σοβαρά η καλή μας κατάσταση. Μπορούμε να ενισχύσουμε την υγεία και τη ζωτικότητα μας και να επιμηκύνουμε τα ενεργητικά μας χρόνια, επαναφορτίζοντας συνεχώς αυτή τη βασική πηγή ενέργειας.

Οι ινδιάνοι και οι θιβετανοί μύστες τεκμηρίωσαν την ύπαρξη του φωτεινού ενεργειακού πεδίου πριν από χιλιάδες χρόνια και το περιέγραψαν ως μια αύρα ή μία φωτεινή λάμψη που περιβάλλει το φυσικό σώμα. Αρχικά έμοιαζε παράξενο που έβρισκα αυτό το κόνσεπτ του ενεργειακού πεδίου τόσο στους σαμάνους του παρθένου δάσους, όσο και σε αυτούς στις κορυφές των βουνών. Όταν όμως κατανόησα πλέον την οικουμενικότητα του ανθρώπινου ενεργειακού πεδίου, συνειδητοποίησα πως ουσιαστικά όλοι οι πολιτισμοί πρέπει να το είχαν ανακαλύψει. Στην Ανατολή τα μαντάλας απεικονίζουν το Βούδα με μπλε και χρυσαφένια στεφάνια φωτιάς, και στη Δύση εμφανίζονται ο Χριστός και οι Απόστολοι με φωτοστέφανα. Στη λογοτεχνία του μυστικισμού αναφέρεται πως ο απόστολος Θωμάς είχε την ίδια ακτινοβολία με τον Χριστό. Θρύλοι των ιθαγενών της Αμερικής μιλούν για άτομα που έλαμπαν τόσο πολύ στο σκοτάδι, που έμοιαζε σαν να είχε ανάψει μέσα τους μια εσωτερική φωτιά. Στις Άνδεις υπάρχουν ιστορίες για τον αυτοκράτορα Pachakutek, ο οποίος θεωρούνταν γιος του ήλιου και εξέπεμπε το φως της αυγής.
Κάθε ζωντανός οργανισμός στη Γη αποτελείται από φως. Τα φυτά λαμβάνουν άμεσα το φως από τον ήλιο και το μετατρέπουν σε ζωτική ενέργεια. Τα ζώα ακολούθως τρώνε τα πράσινα φυτά, που είχαν αποθηκεύσει το φως. Το φως λοιπόν είναι το θεμέλιο της ζωής. Είμαστε φως που έχει συνδεθεί με ζωντανή ύλη. Κάθε όν γύρω μας αποτελείται από φως που έχει συμπυκνωθεί σε διαφορετικές δονήσεις και μορφές. Οι φυσικοί που ασχολούνται με τα υποατομικά στοιχεία γνωρίζουν πως χρειάζεται απλά να διεισδύσει κανείς αρκετά βαθιά μέσα στην ύλη, για να βρει πως ολόκληρο το σύμπαν αποτελείται από δονήσεις και φως.

Το φωτεινό ενεργειακό πεδίο, από την επιφάνεια του σώματος προς τα έξω, έχει τέσσερα στρώματα:
1. το αιτιατό στρώμα (Πνεύμα-Spirit)
2. το ψυχικό-αιθερικό στρώμα (ψυχή)
3. το νοητικό-συναισθηματικό στρώμα (πνεύμα-νόηση)
4. το φυσικό στρώμα (υλικό σώμα)

Κάθε στρώμα περιέχει μια διαφορετική ποιότητα ενέργειας. Η εξωτερική στοιβάδα περιέχει την ενέργεια που παρέχεται στο φυσικό σώμα. Η στρώση αμέσως πιο κάτω περιέχει την νοητική και συναισθηματική ζωτική ενέργεια μας. Κάτω από αυτό το στρώμα βρίσκονται οι πιο λεπτοφυείς ψυχικές ενέργειες και σε άμεση επαφή με το δέρμα βρίσκεται η πιο φίνα ενέργεια όλων, η οποία είναι υπεύθυνη για τις πνευματικές μας ρεζέρβες15. Στη λογοτεχνία του μυστικισμού αυτά τα στρώματα ονομάζονται «λεπτοφυή σώματα». Στην πραγματικότητα δεν είναι χωρισμένα μεταξύ τους, όπως ακριβώς και τα χρώματα του ουράνιου τόξου δεν είναι μεταξύ τους χωρισμένα, αλλά ρέουν το ένα στο άλλο.

Το φωτεινό ενεργειακό πεδίο περιέχει ένα αρχείο των ατομικών αναμνήσεων: Από τα τραύματα της πρώιμης παιδικής μας ηλικίας, μέχρι και τις επίπονες πληγές των προηγούμενων ζωών μας. Αυτές οι καταγραφές, ή αποτυπώματα, είναι αποθηκευμένες με πλήρη ζωντάνια και ένταση. Μοιάζουν με μη ενεργά προγράμματα υπολογιστών, τα οποία, όταν ενεργοποιούνται, μας αναγκάζουν σε συγκεκριμένες συνήθειες, σχέσεις, ατυχήματα και αρρώστιες, που αντιστοιχούν στο πρωταρχικό τραύμα. Έτσι επαναλαμβάνεται συνεχώς η προσωπική μας ιστορία. Τα υλικά τραύματα αποθηκεύονται στην εξώτερη στοιβάδα του φωτεινού ενεργειακού πεδίου. Οι συναισθηματικές εμπειρίες βρίσκονται στη δεύτερη στρώση, οι ψυχικές εντυπώσεις στην τρίτη και οι πνευματικές εντυπώσεις στην τέταρτη ή ενδότερη στρώση. Τα αποτυπώματα στο φωτεινό ενεργειακό πεδίο καθορίζουν το δρόμο της ζωής μας, καθώς μέσω εκείνων έλκουμε συγκεκριμένα γεγονότα, εμπειρίες και ανθρώπους. Αυτά μας πιέζουν εκ νέου σε επίπονα δράματα και σπαραξικάρδιες συναντήσεις, όμως τελικά απλά μας φέρνουν αντιμέτωπους με τις καταστάσεις εκείνες, οι οποίες μας επιτρέπουν να θεραπεύσουμε τις πληγές της ψυχής μας.
Alberto Viloldo (Η μυστική γνώση των σαμάνων)

Close Menu