Expressive art therapy

Θεραπευτικός Τροχός

Θεραπευτικός Τροχός

Θεραπευτικός Τροχός

Ο θεραπευτικός Τροχός είναι το κάλεσμα σ’ένα εκπληκτικό ταξίδι ψυχής και προσωπικής θεραπείας. Ειναι ο χάρτης της ανθρωπινής συνειδήσεις και εργάζεται μέσα από την ηθική και την πρόθεση , μεταμορφώνοντας τους εαυτούς μας και τον κόσμο γύρο μας .

Η δομή του προγράμματος είναι βασισμένη σε 4 εκπαιδευτικά τετραημερα που αντιστοιχούν στα τέσσερα κύρια σημεία οριζοντος-κατευθύνσεις .
Περιλαμβάνει πρακτικές εφαρμογές της σύγχρονης ψυχοθεραπείας, βιωματικές ασκήσεις, συνδυάζοντας την αρχαία σαμάνικη κοσμοθεωρία που στοιχειοθετήσετε απο την κβαντική φυσική. Η θεραπευτική εργασία γίνετε μεσα σε μικρές ομάδες και εποπτεία σε προσωπικό επίπεδο.

Η κορυφαία εκπαίδευση δημιουργήθηκε απο τον Alberto Villoldo,PH.D. καθηγητής ψυχολογίας και ιατρικής ανθρωπολογίας του San Francisco University, που μελέτησε για πολλά χρόνια τη θεραπευτική δύναμη των τεχνικών ενεργειακής θεραπείας κοντά στους Q’eroς τους απογόνους των Ίνκας.Βασισμένος σ’ αυτόν τον αρχαίο θεραπευτικό δρόμο ανέπτυξε ένα πρακτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης που δίνει τη δυνατότητα να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας αλλά και τους άλλους.

Η ομάδα μας :

Τζέσικα Μαργαρίτη, Ευάγγελος Αποστολόπουλος, Γεράσιμος Βλάχος .
Διδάσκουμε το θεραπευτικό τροχό από το 2012. Πιστεύουμε σ’ αυτό, το αγαπάμε  και θέλουμε να μοιραστούμε με όλους, αυτό το δώρο. Ονειρευόμαστε έναν κόσμο που οι άνθρωποι σχετίζονται αρμονικά, συνδεδεμένοι με τη φύση , βιώνοντας την αφθονία της.

Σχόλια συμμετεχόντων:

Το κάλεσμα του θεραπευτικού τροχού έφτασε και στη δική μου πόρτα. Μου κίνησε την περιέργεια, έτσι η οποία ανησυχία ή καχυποψία μπήκαν στην άκρη.
Τις μερες του πρώτου κύκλου δεν θα τις ξεχάσω, ήρθα αντιμέτωπη με την επιλογή μου να κανω αυτο το «ταξίδι». Είδα την απογοήτευση που ειχα απο τη μη επίτευξη στόχων και το αίσθημα οτι οι επιλογές μου ελέγχονται ή παρεμποδίζονται. Είδα το θυμό μου και το αποτέλεσμα αυτού, την σιωπή. Όταν ανεβαίνουν αυτα πανω, θες να φύγεις τρέχοντας. Ευγνώμων που δεν έφυγα, που έμεινα και σκαλί το σκαλί ολοκλήρωσα αυτο το μεταμορφωτικό «ταξίδι». Just try it !!!

Λ.Νάνου

Η απόφαση μιας στιγμής που μου άλλαξε την ζωή. Τα τραύματα μου που έγιναν η δύναμή μου..Μέσα από τον θεραπευτικό τροχό έμαθα να αφήνω όλες αυτές τις «φτιαχτές» ιστορίες του μυαλού μου που φυσικά ήμουν εγώ η πρωταγωνίστρια και να γίνομαι ο ήρωας της πραγματικής μου ζωής,να παίρνω την ευθύνη για όσα λέω όσα πράττω και για όσα σκέφτομαι! Μπόρεσα να βάλω στόχους και να κάνω όνειρα χωρίς περιττά βάρη, να θεραπευτώ και να απελευθερωθώ.. Ανακάλυψα σε αυτό το υπέροχο ταξίδι ότι όλα αυτά τα όμορφα συναισθήματα,όλη αυτή η ανάγκη για εσωτερική αλλαγή, για αγάπη, ειρήνη, πρόοδο ήταν ανάγκη ανθρώπων περισσότερων απ όσο πίστευα και το κατάλαβα βλέποντας το στα μάτια τους.. γιατί τελικά..είμαστε όλοι Ένα…
Σ. Μιρκιντισίαν

Καταπληκτική διαδικασία. Είναι σαν να κάνεις μια μεγάλη βουτιά μέσα σου και έτσι όπως κάνουμε βουτιά στην θάλασσα και στον βυθό της ανακαλύπτουμε διάφορα πράγματα άλλοτε εντελώς φανερά και άλλοτε κρυμμένα πίσω από από άλλα, έτσι και για τον εαυτό μας ανακαλύπτουμε και αντικρίζουμε κατάματα τις φοβίες μας, τα λάθη μας, τις αγωνίες μας, τις “ελλείψεις” μας. Τι μας μπλοκάρει και δεν μας αφήνει να ζήσουμε την ζωή που θέλουμε? Τα αντικρίζουμε και μέσα από την όλη διαδικασία θεραπεύουμε ότι πρέπει να θεραπευτεί.
Καθόλου εύκολη η όλη διαδικασία.
Θέλει κουράγιο για να ξεκινήσεις και να το τελειώσεις. Δεν είναι εύκολο να αντικρίζεις κάποιες πτυχές σου. Μετά όμως είναι σαν να έχεις ξαναγεννηθεί. Βλέπεις και αντιλαμβάνεσαι τα πάντα εντελώς διαφορετικά, αρχίζοντας από τον εαυτό σου. Εμπειρία ζωής, ανεκτίμητη.
Ε. Βίτσα
Ήταν σαν να το περίμενα μια ολόκληρη ζωή. Ήλθε την πιο κατάλληλη στιγμή για να λειτουργήσει θεραπευτικά και μεταμορφωτικά. Μέσα από τον σαμάνικο τροχό γνώρισα πράγματα για μένα που τα αγνοούσα εντελώς Δεν είναι εύκολο,είναι όμως μία συναρπαστική διαδικασία αυτογνωσίας,θεραπείας και ταυτόχρονα ένας οδηγός ασφαλούς πλοήγησης στις τρικυμίες της καθημερινότητας! Ευχαριστώ το πεπρωμένο που με οδήγησε να βιώσω αυτή την εμπειρία και να γνωρίσω τους κατάλληλους για μένα δασκάλους και»συμμαθητές» με κοινά ενδιαφέροντα! Να είστε όλοι καλά με αγάπη και φώτιση!
Μ. Μακρυδάκη
Ο Θεραπευτικός Τροχός ήταν για μένα ένα βαθύ..μεταμορφωτικό και μαγικό ταξίδι που δεν μπορεί να περιγραφεί με λίγα λόγια! Ένοιωσα συναισθήματα, είδα πράγματα που με βοήθησαν πάρα πολύ στην ζωή μου! Συνδέθηκα τόσο πολύ με το Κέντρο της ύπαρξή μου….με τα στοιχεία της φύσης με τη Μητέρα Γη και νοιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη για όλους …συνοδοιπόρους…είτε με τη μορφή δασκάλου είτε με τη μορφή των συμμαθητών μου….κάθε φορά και μια νέα εμπειρία…μια νέα ανακάλυψη…μια νέα θεραπεία….!! Και το ταξίδι συνεχίζεται…
Χ. Ντζιούνη

Το κάλεσμα για τον Τροχό είχε έρθει 2 χρόνια νωρίτερα. Δεν ήξερα όμως που να πάω ακριβώς. Μέσα απ΄ τον Τροχό βρήκα την πνευματική πλευρά του εαυτού μου. Βρήκα τι θέλω να κάνω, που να πηγάζει από την ψυχή μου. Οι διάφορες ασκήσεις είναι ένας υπέροχος τρόπος για να λύνω τα θέματα μου. Οι 4 κατευθύνσεις με πήγαιναν πιο βαθιά και τελικά πιο ψηλά. Μετά την Ανατολή αισθανόμουν «φρεσκαρισμένη» και διαφορετική. Φυσικά έκανα και φίλους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με εμένα. Η καινούρια μου «οικογένεια».
Φ. Καλέ

Ισως το σημαντικότερο και το μεγαλύτερο δώρο που έκανα στον εαυτό μου ως τώρα..Με κούρδισε με αφύπνισε και μου άνοιξε την πόρτα στον αληθινό μου εαυτό…απέκτησα ταυτότητα…τη δική μου ταυτότητα … Απέκτησα ένα σημαντικό κ πολύτιμο εργαλείο κ ησύχασε ο εσωτερικός μου κόσμος κ το μυαλό μου απο μεγάλα κ βασανιστικά ερωτήματά που σίγουρα δε θα εβρισκαν ηρεμία με άλλο τρόπο.Φίλιωσα ειρήνικα με το παρελθον μου κ το κάθε ασχημο γεγονός που θεωρούσα εμπόδιο στην εξέλιξή μου…μεγάλη η ευγνωμοσύνη μου για τους Δασκάλους κ τους μαθητές μέσα στο τροχό που με κράτησαν σε ενα ωραίο κ προστατευμένο περιβάλλον γέματο εμπιστοσύνη και κατανόηση!!!

Γ. Αλάγιαλη

Close Menu